top of page

Tulisijan lämmitys

Mikäli tulisija on ollut pitkään käyttämättä, aloita lämmittäminen varovasti. Sytytä tulisija aina mieluiten kuivaa puuta ja helposti syttyviä sytykkeitä käyttäen. Nykyään suositellaan päältä sytyttämistä ja kuiva puu palaa aina puhtaimmin.

Muista huolehtia ilmanvaihdon toimivuudesta ja älä sulje peltejä ennen kuin hiillos tulipesässä on täysin sammunut, häkämyrkytyksen vaara on muutoin olemassa.

Paloturvallisuus on yhteinen asiamme - muista nuohous!

Lain mukainen vastuu on yksiselitteinen - kiinteistön omistajan tulee huolehtia säännöllisestä nuohouksesta.

Omakotitalon tulisijat ja hormit tulee nuohota vuoden välein ja kesämökkikäyttöön tarkoitetun vapaa-ajan asunnon nuohous tehdään vähintään kolmen vuoden välein. Huomioitavaa on, että vuokrakäytössä olevat vapaa-ajan asunnot tulee kuitenkin nuohota kerran vuodessa. Muista myös, että pidempään kuin kolme vuotta käyttämättä ollut tulisija ja hormi on nuohottava ennen käyttöönottoa.
  

Nuohooja tarkistaa aina tulisijojen, savuhormien, tikkaiden ja nuohoustelineiden kunnon. Jos nuohooja havaitsee vikoja ja puutteita, hän ilmoittaa niistä kiinteistön omistajalle tai haltijalle, sekä alueen pelastusviranomaisille.

 

Nuohooja voi myös opastaa tarvittaessa kiinteistön omistajaa käyttämään tulisijaa oikein. Nuohouksella ja puhdistuksella sekä tulisijan oikeanlaisella käytöllä saadaan aikaan merkittävää energiansäästöä.

Valmistaudu nuohoojan käyntiin näin

  • mmin tulisija puhdistuu nuohotessa paremmin, joten voit normaalisti lämmittää hieman tulisijaa noin pari vuorokautta ennen nuohoojan saapumista. Mikäli tulisija on ollut pitkään käyttämättä, voi kuitenkin olla parempi, että nuohous suoritetaan ennen lämmittämistä.

  • Huolehdithan, että tulisija läheisyydessä ei ole ylimääräisiä tavaroita vaan tulisija voidaan nuohota esteettä.

  • Myös savuhormille tulee olla esteetön ja turvallinen pääsy ja talotikkaan tulee olla kestävä, kiinteästi asennettu sekä turvallisesti ja tarkoituksenmukaisesti sijoitettu. Erityisesti talviaikaan on varmistauduttava siitä, että kattotikkaat ovat kunnossa.

  • Nykyaikaisilla välineillä työskentely mahdollistaa yleisesti siistin nuohoustoimenpiteen ja nuohooja siistii omat jälkensä. Mitään erityistoimenpiteitä ei siis nuohousta varten tarvita, mutta luonnollisesti erityisen arat materiaalit kannattaa siirtää pois tulisijan ja nuohoojan kulkureitin välittömästä läheisyydestä

  • Mikäli kodissasi on tarkoitus nuohota puilla lämmitettävä kiuas, siirräthän jo valmiiksi kiuaskiviä pois, jotta nuohouslunkat saadaan esille. Tyhjennä pata vedestä, jos haluat sen puhdistettavan nuohouksen yhteydessä.

  • Nuohoojaa varten kannattaa varata palamattomasta materiaalista valmistettu astia, johon tuhkat voi turvallisesti laittaa. Tuhka-astia voi olla esimerkiksi peltinen, kannellinen säiliö. 

 

 

Nuohouspalveluja saa tarjota vain nuohoojan ammattitutkinnon suorittanut henkilö.

 

Tilaa NokiVeljet TÄÄLTÄ tai soittamalla:

p. 041 3184 486

 

bottom of page